Boşanma kararı e-devlette görünür mü?
Boşanma davası sorgulama E-devlet üzerinden hakkınızda boşanma davası olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bunun için e-devlet şifrenizi kullanarak vatandaş portalına giriş yapmalısınız. Boşanma dosyasını bulduktan sonra mahkemeye gidip inceleyebilirsiniz. Avukatlar da yetkili bir temsilci aracılığıyla UYAP’ta boşanma davaları hakkında bilgi alabilirler.
Boşanma kararına nasıl ulaşılır?
E-devlet üzerinden: Türkiye’de e-devlet sistemi üzerinden UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) bilgi sistemine erişerek boşanma davasının güncel durumunu öğrenebilirsiniz. Bu sistemde davanın güncel durumu, mahkeme kararı ve kararın kesinleşip kesinleşmediği gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
Boşanma kararını nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Boşanma sonrası gerekçeli karar ne zaman çıkar?
Çünkü kararın kesinleşmesi ve hukuki işlemlerin ilerlemesi gerekmektedir. Tebligat usulü: Mahkeme boşanma kararından itibaren en geç 15 gün içerisinde gerekçeli kararını hazırlayıp tebliğ eder.
Boşanmış olduğumu nasıl öğrenebilirim?
Boşanma kararını e-devlete teslim etmek, boşanmanın resmi ve hukuken geçerli olduğunu gösterir. Boşanmış eşler, bu bilgileri e-devlet üzerinden kontrol ederek boşanmanın hukuki durumunu teyit edebilirler.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Bir dava dosyasına ilişkin kararlar e-devlet üzerinden takip edilebilir. Davacı, dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, hakimin söz konusu davanın konusu olan olay hakkında karar verdiğini ve dosya durumunun karara bağlandığını belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.
Kesinleşmiş boşanma kararı nereden alınır?
Karar kesinleştikten sonra mahkeme kesin bir not yayınlayacaktır. Kesin not, boşanma kararının kesinleştiğini gösterir. Taraflar, kararı veren aile mahkemesinin siciline başvurarak kesin notu talep edebilirler.
Boşanınca e-devlette ne yazar?
Boşanma tescil edildiğinde e-devlete giriş yaptığınızda profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu durumda başka bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Mahkemede hakim yüzünüze boşandığınızı söylerse boşandığınızı düşünmeyin demiştik.
Mesajlaşma aldatma sayılır mı?
8-Sosyal medyada mesajlaşmak aldatma mıdır? Sosyal medyada başka biriyle yazışmak, cinsel içerikli görseller paylaşmak, sexting yapmak eşinizi aldatmak olarak değerlendirilse de fiziksel bir ilişki yaşanmadığı için aldatma olarak değerlendirilmez.
E-devlette neden boşanmış yazıyor?
Boşanma kararını veren mahkemenin zabıt katibi, kararın bir örneğini kadının bulunduğu yer nüfus müdürlüğüne, bu memur da kocanın kayıtlı olduğu yer nüfus müdürlüğüne gönderirse, kesin karar tarihinden itibaren 30 gün içinde, “evlilik” hanesindeki “evli” ibaresi çizilerek yerine “boşandı” ibaresi yazılır.
UYAP boşanma davası sonucu nasıl öğrenilir?
UYAP Vatandaş Portalı’na giriş yapın ve talebinizi oluşturun.b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portalı bağlantısına tıkladıktan sonra “e-Devlet üzerinden giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri sorgula” butonuna tıklayın. … e) Dosya talebi butonuna tıklayın. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.
Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?
Hakim boşanma kararını verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara iletilir. Taraflar, varsa itirazlarını, taraflara iletildikten sonraki iki hafta içinde temyiz başvurusunda bulunarak sunarlar. Bu, temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa boşanma kararı kesindir.
Boşandıktan sonra sisteme ne zaman düşer?
Boşanmadan sonra adınızı değiştirmek için yasal süre iki haftadır. Ancak bu süreyi kısaltmak mümkündür. Kesin boşanma kararından sonra ilgili boşanma belgeleri Aile Mahkemesi Nüfus Müdürlüğü’ne gönderilir ve nüfus verileri düzeltilir. Boşanma kararları ortalama bir hafta içinde nüfus siciline kaydedilir.
Boşanma tebligatı kaç günde gelir?
Sunulan bu dilekçe diğer tarafa iletilir. Bu noktada, karşı tarafın yanıt vermesi için 14 günlük bir süresi vardır. Daha sonra ikinci yanıt dilekçeleri sunulur ve bu dilekçeler için aynı süre sınırları geçerlidir. Başvuruların taraflara tebliği için 30 günlük bir süre tanınır.
Boşandım ama hala evli görünüyorum ne yapmalıyım?
Boşandım ama neden hala nüfus dairesinde evli olarak görünüyorum? Kararın açıklanmasından itibaren 2 hafta içinde itiraz edilmezse karar kesindir. Kararın bildirilmesi için makul bir süre içinde mahkemeye başvuruda bulunmak gerekir.
Boşanınca e-devlette ne yazar?
Boşanma tescil edildiğinde e-devlete giriş yaptığınızda profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu durumda başka bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Mahkemede hakim yüzünüze boşandığınızı söylerse boşandığınızı düşünmeyin demiştik.
Karara çıkmış boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
İtiraz edilmediği takdirde, tebliğ tarihinden itibaren iki haftalık sürenin geçmesiyle karar kesinleşir ve boşanma kesinleşir.
Boşanma kararı nüfusa ne zaman geçer?
Karar açıklandıktan sonra 2 haftalık bir itiraz süresi vardır. Bu süre, itiraz hakkından feragat etmek için mahkemeye başvuruda bulunularak da kısaltılabilir. Bu süre geçtikten sonra (karara itiraz edilmemişse) karar kesinleşir ve boşanma kararı genellikle 4-5 gün içinde tescil edilir.
Uyaptan boşanma kararı nasıl alınır?
Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekranda “Dava Açma Prosedürü”, “Hukuk Davası Açma” ve “Dava Açma” sekmelerine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza gelen ekranda boşanma davasının açılacağı ili, adliyeyi ve ardından “Aile Mahkemesi”ni seçmeniz gerekmektedir.