İçeriğe geç

Yanıtın Eş Anlamı Nedir

Yanıtın eş anlamı ne demek?

Cevap kelimesinin eş anlamlısı cevap kelimesidir.

Cevap ve yanıt eş anlamlı mı?

Cevap kelimesi yerine eşanlamlı olan “cevap” kelimesi de kullanılabilir. Aynı anlama gelen cevap kelimesi bazen cevap kelimesine tercih edilir.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Soru ve yanıtın eş anlamlısı nedir?

Aşağıda soru kelimesiyle aynı anlama gelen Türkçe kelimeleri ve tanımlarını bulabilirsiniz. Soru kelimesinin eş anlamlıları istek ve sorudur. Bu kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, etki, şefkat, sevgi, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Evin eş anlamlısı nedir?

Ev kelimesinin eş anlamlıları “mesken”, “yerleşim yeri”, “apartman”, “konak”, “yaşanacak yer” gibi kelimelerdir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Cevap eş anlamlısı nedir 3. sınıf?

Türkçe’de “cevap” kelimesinin eş anlamlısı “cevap” kelimesidir. Cevap, bir eylem, bir metin, bir kelime, bir istek veya bir soruya verilen cevaptır. “Cevap” kelimesi “cevap” kelimesiyle aynı anlama gelir.

Al kırmızı mı?

Kırmızı, kızıl veya mor parlak gökkuşağının en dış rengidir.

Eş ses nedir?

Eşsesli, sesteş veya eşsesli; telaffuzları aynı fakat anlamları farklı olan kelimeler.

Zıt anlam nedir?

Tam zıt anlamlara sahip kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Başka bir deyişle, bunlara zıt anlamlı kelimeler de diyebiliriz.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Yanıtın eş anlamı ne?

“Cevap” kelimesinin aynı anlamı taşıyan eş anlamlısı veya eşdeğeri “cevap” kelimesidir.

Yanıtın eş anlamlısı nedir kardeş?

Cevap kelimesinin eş anlamlıları olan kelimeler Cevap kelimesi ve yanıt kelimesi aynı anlamda bir cümle içerisinde kullanılabilir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Yanıtın eş anlamlısı nedir kardeş?

Cevap kelimesinin eş anlamlıları olan kelimeler Cevap kelimesi ve yanıt kelimesi aynı anlamda bir cümle içerisinde kullanılabilir.

Yanlışın eş anlamlısı nedir?

“Yanlış” kelimesi yerine cümle içerisinde “hata” ve “kusurlu” kelimeleri de kullanılabilir.

Düşmanın eş anlamlısı nedir?

Türkçe dil birliği açısından düşman kelimesinin Türkçedeki eş anlamlısı “hasım”dır. Yani bu amaca uygun bir cümlede “düşman” kelimesinin alternatifi olarak aynı anlamı taşıyan “opponent” kelimesini kullanabilirsiniz.

Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Fakir kelimesinin zıt anlamlısı zengindir. Bunun dışında bir de eş anlamlısı vardır. Eş anlamlısı kötüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir