İçeriğe geç

BDT Sokratik sorgulama nedir

BDT Sokratik Sorgulama Nedir?

BDT Sokratik sorgulama, özünde bir öğrenme tekniğidir. Bu teknik, öğrencilerin başkalarından ve kendilerinden sorgulamalar yaparak kavramların ne olduğunu açıklamalarına dayanır. BDT Sokratik sorgulama, derslerin ve öğrenme konularının derinlemesine anlaşılmasını sağlamak için öğrencilerin konuyla ilgili sorularını sorgulamalarını ve cevaplarının arkasındaki mantığı anlamalarını sağlar.

BDT Sokratik sorgulama tekniği, öğrencilerin konuyla ilgili sorularını sorgulamalarını ve cevaplarının arkasındaki mantığı anlamalarını sağlamak için kullanılan bir öğrenme tekniğidir. Tekniğin amacı, öğrencilerin konuyla ilgili sorularını sorgulamalarını ve cevaplarının arkasındaki mantığı anlamalarını sağlamaktır. BDT Sokratik sorgulama, öğrencilerin konuya ilişkin özgün düşüncelerini ifade edebilmelerini sağlayan ve öğrencilerin düşüncelerinin arasındaki bağlantıları anlayıp anlamadıklarını gösteren bir öğrenme tekniğidir.

BDT Sokratik sorgulama tekniği, öğrencilerin konuya ilişkin özgün düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak için öğrencilerle aralarında bir diyalog kurulmasını gerektirir. Öğretmen, öğrencilere konuyla ilgili sorular sorarak onların fikirlerini düşünmelerini ve öğrencilerin düşüncelerini destekleyecek sorular sorarak öğrencilerin düşüncelerinin arasındaki bağlantıları anlamalarını sağlar. BDT Sokratik sorgulama, öğrencilerin konuları anlamalarına yardımcı olmak için bir öğrenme tekniğidir.

Sonuç olarak, BDT Sokratik sorgulama, öğrencilerin konuyla ilgili sorularını sorgulamalarını ve cevaplarının arkasındaki mantığı anlamalarını sağlamak için kullanılan bir öğrenme tekniğidir. BDT Sokratik sorgulama, öğrencilerin düşüncelerini destekleyecek sorular sorarak, onların konuya ilişkin özgün düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak için aralarında bir diyalog kurulmasını gerektirir. Tekniğin amacı, öğrencilerin konuyla ilgili sorularını sorgulamalarını ve cevaplarının arkasındaki mantığı anlamalarını sağlamaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir