İçeriğe geç

Aven Ne Demek Tdk

Aven’in anlamı ne?

Tureng – Aven – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: aven.

Aden ne demek TDK?

TDK’daki bilgilerle birleştirildiğinde Aden isminin anlamı ve ne anlama geldiği sorularının cevapları şu şekildedir: Cennet bahçesi. Çekici. Yakışıklı.

Aban ne demek TDK?

upon aban-: Bunun da iki anlamı vardır. Aralık “tamamen örten”den “çok yoğun”a kadar uzanır. Yazar ikinci anlam için şu örneği vermiştir: “Sıcaklık tüm yoğunluğuyla evlere bastırdı.” (EB/BG, 28). “Özetleme” daha uygun görünüyor.

Akay ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Akay isminin anlamı: Aydınlık ay, parlak ay.

Aven nedir coğrafya?

Aven, Fransa’nın Bretanya bölgesinin güney kıyısındaki doğal bir su yoludur. 39,3 km uzunluğundadır. Kaynağı Coray yakınlarındadır. Genellikle güneye doğru Rosporden ve Pont-Aven’den akar ve ardından Névez’in bir parçası olan Port Manec’h sahil beldesinde Atlas Okyanusu’na dökülür. Aven, Fransa’nın Bretanya bölgesinin güney kıyısındaki doğal bir su yoludur. 39,3 km uzunluğundadır. Kaynağı Coray yakınlarındadır. Genellikle güneye doğru Rosporden ve Pont-Aven’den akar ve ardından Névez’in bir parçası olan Port Manec’h sahil beldesinde Atlas Okyanusu’na dökülür.

Ava ismi ne anlama gelir?

Bazı kaynaklar, “Ava” kadın isminin “yaşam” anlamına geldiğini ve muhtemelen “Havva” veya “Eva” ile ilişkili olduğunu söylüyor. 1 Kasım 2018Bazı kaynaklar, “Ava” kadın isminin “yaşam” anlamına geldiğini ve muhtemelen “Havva” veya “Eva” ile ilişkili olduğunu söylüyor.

Aden Kürt ismi mi?

Arapça kökenli bir isimdir. Cennet Bahçesi anlamına gelen Aden ismi aynı zamanda güzel bir anlam taşıdığı için de tercih edilmektedir.

Arya’nın anlamı nedir?

“Arya” kelimesi Farsçada “asil, asil” anlamına gelir. Bu anlam, ismi taşıyan kişilerin asalet, zarafet ve karakterlerinde güçlü bir tutum olduğu izlenimini verir.

Lavin ne demek?

Lavin isminin 4 anlamı vardır. Birinci anlamı “her şeyin üstünde olan, ay gibi”, ikinci anlamı “çığ heyelanı”, üçüncü anlamı “temiz, saf, berrak” ve dördüncü anlamı “hoş kokulu kişi”dir.

Abbas ne demek TDK?

Arapça anlamının yanı sıra, isim genellikle güç, otorite ve asaletle ilişkilendirilir. Bu ismi taşıyan kişilere cesaret ve liderlik gibi nitelikler atfedilir. Türkiye’de kaç kişi Abbas ismine sahiptir? Bilinen verilere göre, Türkiye’de 12.151 kişi Abbas ismine sahiptir.

Abid isim ne demek?

Abid kelimesi itaat eden ve hizmet eden kişi anlamına gelir. Kuran’da ibadet eden veya tapan olarak kullanılır. Hz. Muhammed (s.a.v.) zamanında yaşayan ve çok ibadet eden kişilere Abid denir.

Abandone ne?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: terk edildi.

Arel hangi dilde?

Arel ismi genellikle “cesur” veya “kahraman” anlamına gelir ve Türk kökenlidir. Bu isim genellikle cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilir. Ayrıca yaratıcı ve sanatsal anlamları da olabilir.

Elay ne anlama gelir?

İşte detaylar. ELAY İSMİNİN ANLAMI NEDİR? Elay isminin anlamı; Yüksek, yükseklik, yükseliş, yükseliş anlamına gelir.

Karan ne demek?

Bu isim hem Türkiye’de hem de Hindistan’da kullanılır ve genellikle koruyucu, güçlü veya anlayışlı bir karakteri temsil eder. Karan isminin diğer anlamları: Temiz, masum, samimi, sözünün eri; cesur.

Avan ne anlama gelir?

Kök kelimesi yardımcı anlamına gelen Avan, bir ön projedir.

Andaç ismi ne anlama gelir?

Andaç, Türk kökenli bir isimdir ve genel olarak “hafıza, anma” anlamına gelir. “Anmak” fiilinden türetilen bu isim, bir şeyi veya olayı “hatırlamak” veya “anımsamak” gibi anlamları kapsar.

Avel ne demek?

“Avel” kelimesi “kafası karışık, aptal ve ahmak” anlamına gelir. Ayrıca iş hakkında pek bilgisi olmayan, beceriksiz ve kafası karışık kişiler tarafından kullanılan bir kelimedir. Gördüğünüz gibi, farklı anlamları olmasına rağmen, neredeyse aynı anlama gelirler.

Avene mi Avane mi?

TDK’da Avane, Kubbealtı ve Ötüken’de Avane olarak geçer. Kökeni Arapça, avn, yardımcı anlamına gelir. Aˁvān yardımcı anlamına gelir. Türkçe karşılığı sözlükte tekil olarak verilse de aslında çoğuldur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir