İçeriğe geç

Neden Beşparmak Dağları

Beş parmak dağı efsanesi nedir?

Efsaneye göre, cesur bir genç adam Kıbrıs’ı Suriye işgalinden kurtarmak için Anadolu’dan muhteşem bir tekneyle adaya doğru yola çıkar. Denizden çıkmak için dağı eliyle tutar. Bugünkü dağlar bu kahramanlığın el izidir.

Beşparmak Dağları nerededir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı Beşparmak Dağı, Bafa Gölü’nün hemen kıyısında yer alır.

Beşparmak Dağları tankı kim çıkardı?

Girne-Beşparmak Dağları’ndaki bu savaştan kalma Türk ordusunun tankı hala hayranlıkla izleniyor. Bu, dünya savaş tarihinin örnek bir resmi. Bu tankı buraya getirenler Onbaşı Gürler ERDAĞ, Er Abdulkadir KURT ve Er Recep Doğan YİĞİT’tir.

Latmos Beşparmak Dağları nerededir?

Günümüzde Milas-Söke karayolu üzerinde bulunan ve antik çağlarda Latmos Dağları olarak bilinen Herakleia’nın bulunduğu Beşparmak Dağları, dik ve ormanlarla kaplı olup Latmos Körfezi’ni çevrelemektedir. Doğal güzellikleriyle bilinen bu antik kente Latmos veya Latmia da denmektedir.

Hasan Dağı Efsanesi nedir?

Hasan Dede, Danişmend Beyliği komutanlarından Sultan Turasan’dır. Haçlı Seferleri sırasında II. Kılıçarslan ile büyük savaşlar yapmış ve şehit olunca Hasandağ’ın zirvelerine gömülmüştür. Zamanla ismi Hasan olarak değişmiş ve dağın ismi Hasandağı olmuştur.

Beşparmak Dağları üzerinde bulunan kalelerin isimleri nelerdir?

Beşparmak Dağları, St. Hilarion Kalesi, Bufavento Kalesi ve Kantara Kalesi.

Kıbrıs’ın en yüksek dağının adı nedir?

Olympus Tepesi, 1.952 metre yüksekliğiyle Kıbrıs adasının en yüksek noktasıdır. Troodos Dağları’nın bir parçası olan tepe, 34°56′N 32°52′E koordinatlarında yer almaktadır.

Türkiye’nin kıvrım dağları nelerdir?

Orojenezle oluşmuş bu kıvrımlı dağlar batıdan doğuya doğru şöyle sıralanmaktadır: Köroğlu Dağları, Ilgaz Dağları, Küre Dağları, Canik Dağları, Köse Dağları, Giresun Dağları, Doğu Karadeniz Dağları, Mescit Dağları, Yalnızçam Dağları, Tecer, Mercan, Allahuekber Dağları.

Altıparmak Dağı nerededir?

Altıparmak Dağları; 3500 m’nin üzerindeki zirveleriyle Doğu Karadeniz Dağları’nın kuzeydoğusunda yer alır ve aynı yönde alçalmaya devam eder. Bulut-Altıparmak Dağları, güneybatı-kuzeydoğu yönünde uzanan çok sayıda zirveden oluşur.

Abdülkadir Kurt nereli?

Abdurrahman Kurt, 27 Haziran 1968’de Diyarbakır’da doğdu.

Gürler Erdağ nereli?

Güler DumanGüler Duman, 202330 Haziran 1967 İstanbul, Türkiye Doğumluİkamet yeriHannover, Almanya İstanbul, TürkiyeDiğer isimlerTürkülerin sultanı12 satır daha

Kıbrıs’ta dağda kalan tank nerede?

Hilarion Kalesi kavşağında kaleye doğru dönerseniz yol sizi tanka götürecektir. Aslında St. de bulunmaktadır. Hilarion Kalesi’ne de uğrayıp ziyaret edebilirsiniz.

Beşparmak Dağı Efsanesi Nedir?

Suyun döküldüğü yerde bataklık oluşmaya başlar, genç adam yavaş yavaş suya batmaya başlar. Kaçmaya çalışır ve elini kaldırır. Ancak gücü yetmez ve sonunda eli taşa döner. Haksızlığa uğrayan iyi kalpli gencin eli Beşparmak Dağları’dır.

Latmos Ultra nerede?

Latmos Ultra Maratonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Aydın/Muğla il sınırları arasında kalan Beşparmak Dağları çevresinde 8-9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Menteşe Dağı nerededir?

Menteşe DağlarıKonumMuğla, TürkiyeJeolojiDağ türüDağ sırası, tektonikKonum Türkiye8 satır daha

Nemrut Dağı Efsanesi nedir?

Kral buna daha fazla dayanamayıp üzüntüden öldü. Volkanik bir dağ olan Nemrut Dağı bu ayrılığa daha fazla dayanamadı. Bu patlama Nemrut Dağı’nın son patlamasıydı. O günden beri hareketsiz kalan dağın, kralın ve oğlunun ölümünün yasını tuttuğuna inanılıyor.

Kıbrıs’ın en yüksek dağının adı nedir?

Olympus Tepesi, 1.952 metre yüksekliğiyle Kıbrıs adasının en yüksek noktasıdır. Troodos Dağları’nın bir parçası olan tepe, 34°56′N 32°52′E koordinatlarında yer almaktadır.

Kailaş Dağı Efsanesi nedir?

Hala fethedilemeyen, zirvesine kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen ve aslında bir dağ olmadığı sanılan gizemli Kailash Dağı, kadim bir efsaneye göre insanlığın ve varoluşun en büyük sırrını barındırıyor.

Beş parmak dağları tank nasıl gidilir?

Görevli/veli iletişim telefonu: yok. Beşparmak Dağları’ndaki Tanka’ya nasıl ulaşılır: Lefkoşa-Girne Boğaz yolu üzerinde, St. Hilarion Kalesi kavşağından tek şeritli asfalt yoldan çıkarak ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir